Warme gerechten

Rode kool met veenbessen

Zelf ben ik helemaal geen rode kool -fan, maar deze versie met veenbessen in plaats van appeltjes kon ik omwille van het sappige en de zurige ondertoon best wel smaken.  Wat mij betreft het eerste lekkere rode kool recept, maar oordeel voorzal zelf!

Lees meer »

Balletjes met veenbessensaus

Iedereen kent wellicht de balletjes van een bekende Scandinavisch keten.  Maar wie lactose- of glutenintolerant is weet ook dat het géén goed idee is om ze te eten.  Voor alle liefhebbers publiceren we vandaag onze beste poging om er alsnog van te kunnen snoepen: al zeg ik het zelf, het is aardig gelukt!

Lees meer »

Bolognaisesaus met verborgen groentjes

Wie houdt er nu niet van bolognaisesaus?  Net als elk kind zijn ook wij verzot op deze traditionele saus, echter, het wordt wat lastig maken wanneer je geen tomaten mag eten...  Maar niet getreurd!  Met deze versie zonder tomaten heb je een waardevol en vooral voedzaam alternatief!

Lees meer »

Gezonde frikandellen

Gezien er thuis geen varkensvlees, rundsvlees of producten met tarwe of koemelk/lactose op tafel komen is het eten van zowat alle frituursnacks uitgesloten.  Het vinden van een lekker alternatief is erg moeilijk en vaak erg duur.

Lees meer »

Snelle vol-au-vent

Wat ik heel erg gemist heb omdat ik geen tarwe of melkproducten mag eten is frietjes met vol-au-vent: wat kon dat toch smaken! 

Lees meer »

Omelet met champignons, tofu en spinazie

Eén van de redenen waarom ik houd van de winter is omdat er een overvloed is aan champignons: you name it, I eat it! Ze zijn allemaal even heerlijk en zitten boordevol vitaminen (ook vitamine B12!) en mineralen én werken bovendien ook nog eens ontstekingswerend. Het verwerken van champignons in een gerecht hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: ze smaken even lekker in een simpel gerechtje als een omeletje als in een ingewikkelde schotel.

Lees meer »

Pompoenpuree met pickles

Aardappelen worden hier slechts zelden bereid: ze bevatten zeer veel suikers die onze gezondheid niet echt ten goede komen.  Daarenboven zijn ze voor sommige mensen ook nog eens lastig te verteren: ze behoren immers net zoals de paprika en tomaat tot de familie van de nachtschade.  Puree is wel lekker.... daarom deze variant op basis van pompoen.  Vanaf oktober is dit een makkelijk verkrijgbare en dus economische keuze waarop je volop mee kan gaan experimenteren.

Lees meer »

Groene groentencurry met kip en rijst

Ik kook erg graag (nee toch?!), maar wanneer ik ‘s avonds thuis kom na een lange werkdag zakt de moed ook mij soms wel eens in de schoenen.Je trekt de koelkast open en vindt enkel de goede voornemens van het afgelopen weekend: volop verse groenten en fruit maar niets wat staat te springen om opgewarmd en opgesmuld te worden... ...En toen ontmoette ik in mijn groentenlade mijnheer courgette en mevrouw aubergine! Weinig kuiswerk, op een wip in blokjes gesneden en hup die pan in! In combinatie met wat kippenbillenfilets in blokjes (of een vegan variant) en wat groene currypasta heb je in een wip een heerlijke maaltijd op tafel getoverd. Wedden dat je het zelfs je bezoek durft voorschotelen?

Lees meer »

No waste wortelpuree

Wortelpuree... hoe basic kan het diner zijn, en hoe spannend wordt het wanneer je het loof van de wortelen voor één keer niet bij de kippen gooit maar pureert en toevoegt aan je puree? Die krijgt opeens een leuk groen tintje en je puree smaakt verfrissend anders.Wortelloof wordt gezien als een vergeten groente en bevat veel vitaminen en mineralen. Geef die kippetjes dus maar liever wat anders te eten en verwerk het loof zelf in bijvoorbeeld deze heerlijke puree!

Lees meer »

Kippengehaktballetjes in een amandelsausje

Wie klaar is voor een nieuwe smaaksensatie moet absoluut deze kippengehaktballetjes in amandelsaus eens proberen: voedzame balletjes boordevol smaken in een smeuïge saus waarbij de amandelsmaak verbazend goed combineert met de smaak van de groene curry. Een stevige curry om je duimen en vingers van af te likken!

Lees meer »

Ovenschotel met venkel, vis, tomaatjes en kokosmelk

Vis met limoen en kokosmelk.... heerlijk.... en bovendien nog eens boordevol gezonde vetten. Wist je trouwens dat venkel een positieve werking zou hebben op de ogen en ook de darmen vakkundig tot rust kan brengen?Kortom, deze ovenschotel is niet alleen lekker: je doet er ook je lichaam een plezier mee!

Lees meer »