Sauzen en dressings

Venkelloofpesto

Het werd tijd voor een zomerkapsel, tenminste, voor de venkel. Met een “haar-”dos waar menig vrouw jaloers op mag zijn werd het tijd voor wat creativiteit. Soep? Te warm.  Decoratie? Net te weelderig.., Pesto? Yes! Een heerlijke smeuïge pesto met een tikkeltje basilicum en een cheesy smaakje dankzij de cashewnoten en edelgistvlokken.Vandaag verwerkt in een wokje, volgende keer misschien bij de pasta en dan nog eens bij de puree?  Kortom voldoende voorraad voor een heel leger of meerdere heerlijke snelle receptjes!

Lees meer »

Rucola-basilicum pesto

Een haat-liefde verhouding heb ik met rucola: elke keer wanneer het koud op mijn bord kom denk ik erover om het niet op te eten. Wat is het toch bitter en sterk van smaak!Maar warm of verwerkt in een pesto ben ik verzot op de smaak van rucola. In combinatie met basilicum, pijnboompitten, look en edelgistvlokken tover je zo een overheerlijke vegan pesto op tafel.Heerlijk met pasta, pizza, wraps,... you name it!

Lees meer »

Snelle mayonaise

Mayonaise die je koopt in het grootwarenhuis bevat zeer vaak olie die je zeer veel Omega 6 oplevert en...suiker.  Ja hoor, ondanks de keuze voor niet-zoete mayonaise zit er weldegelijk suiker in.  Voor mij gaat er dus nog steeds niets boven huisgemaakte mayonaise.  Niet helemaal volgens (groot)moeders recept, maar de basis kan je er wel nog in terugvinden.

Lees meer »