Ontbijt

Smurf-je-gezond ontbijt

Dit ontbijt bevat alles wat je nodig hebt om de dag te beginnen, en ziet er ook nog eens leuk uit dankzij zijn blauwe kleur: zo helpt het maca poeder om je energielevel op pijl te houden (én het helpt de vrouwelijke hormoonhuishouding in balans te houden), baobab poeder zit boordevol vezels en is goed voor ons microbioom, en collageenpoeder is goed voor onze huid, pezen en botten.  Blauw spirulinapoeder bevat bovendien ook nog eens eiwitten, vitamines en ijzer, zodat het, samen met het butterfly pea flower poeder, een gezonde kleurstof is, die je ontbijtje opsmukt met zijn mooie blauwe kleur.  Voeg hier nog eens wat chiazaad aan toe en je krijgt een superkrachtig superfood ontbijt

Lees meer »

Kiwi chia ontbijt

Chiazaad is een echt superfood en zit boordevol omega 3-vetzuren, eiwitten, vezels, vitamine B (1, 2 en 3), calciium én ijzer. Kiwi's zijn op hun beurt rijk aan vezels en zitten boordevol vitaminen en mineralen.  Kortom, dit ontbijtje geeft je ongetwijfeld alle energie die je nodig hebt om je dag goed te starten!

Lees meer »

Zomers avocado-ontbijt

Heb je weinig tijd voor een ontbijt maar vind je het wel belangrijk om gezond te eten?  Dan is dit zomerse avocado-ontbijtje een ideale start van jouw dag!

Lees meer »

Kruidige cruesli

Zondag, de ideale tijd om de week voor te bereiden zodat die zo stressloos mogelijk kan verlopen. Mealprep-time dus! Maar ook granol & cruesli time: de oven draait op volle toeren en tovert de heerlijkste geuren in huis. Twee keer genieten dus: één keer met de mond en één keer met de neus... hmmmmmm!

Lees meer »

Granola voor dummies

Wie zegt dat granola maken moeilijk moet zijn? Al deze ingrediënten zijn makkelijk klaar voor gebruik te koop. Dus met 5 minuutjes werk voor jezelf en 30 voor de oven tover je al een heerlijke pot granola op tafel waar je enkele daagjes zoet mee bent. ...Nu ja, “zoet” is misschien niet de ideale beschrijving, maar je hebt wel een heerlijk gezond ontbijt op tafel in no time!

Lees meer »

Immuniteitsbooster Smoothie

De herfst is duidelijk in het land: regen, wind en... verkoudheden. Het ideale moment dus om onze voeding wat aan te passen aan de noden van dit seizoen: wat extra vitamine C en immuniteitsboosters zijn aan de orde zodat we de zakdoeken in de schuif kunnen laten liggen.Op het winterse menu staat hier, naast een extra dosis vitamine D3 en Echinacea, ook een heerlijke smoothie! Wist je trouwens dat ananas, spinazie, kiwi en zélfs kombucha boordevol vitamine C zitten, de vitamine die de immuniteit van je lichaam stimuleert en zo o.a. verkoudheden helpt te voorkomen? Ook aan selderij worden antibacteriële eigenschappen toegeschreven. Deze combinatie streelt dus niet alleen je smaakpapillen, het vult bovendien ook je buikje met gezonde groentjes en fruit die je lichaam boosten!

Lees meer »

Croissants

Na al die jaren zonder melk -en na verloop van tijd ook tarwe- was ik haast vergeten hoe lekker een croissant kan smaken. Want nergens vind je dit goddelijke lekkers in een aangepaste variant. 😕Met wat vegan kaas en een stukje tomaat, of gewoon met een pasta naar keuze, allemaal even heerlijk!Beloofd: het beetje werk weegt niet op tegen de heerlijke smaak!

Lees meer »

Frozen mango smoothie bowl

Een week zonder mango op het menu is een week niet geleefd! Zo lekker en zomers!! Maar zo moeilijk om lekkere rijpe mango te bemachtigen.... Sinds mijn man thuis kwam met een “mango by air” -overigens belachelijk duur- vind ik de meeste mango’s echt naar niets smaken. Dus voor mij is diepvriesmango een perfect alternatief om snel een lekker ontbijt op tafel te toveren.Heerlijk fris-zoet en instant zomers is dit voedzame receptje met hennepzaadjes en chiazaad. Geniet ervan!

Lees meer »

Kruidige pompoenwafeltjes

Ook al lijkt dit eerder op een 4-uurtje, het zijn weldegelijk ontbijtwafeltjes.  Eigenlijk is het vooral een pompoen met een wafeljasje aan.... waarmee hij het ganse gezin probeert te verleiden om meer groentjes te eten.... :-)

Lees meer »

Havermoutsmoothie

Ik voel de zomerzon alweer kriebelen, de warmte komt er weer aan. Tijd dus voor het inruilen van de wekelijkse havermoutpap voor een verfrissend zomers alternatief dat minstens even voedzaam is: een havermoutsmoothie!

Lees meer »

Bosvruchtengeneugten

I love it, I love it, I love it!!! Dit is absoluut één van mijn favoriete ontbijtrecepten. Niet verwonderlijk dus dat dit elke week op het menu staat en ik er ook elke week weer naar uit kijk om mijn kommetje (en eerlijk: ook de blender...) tot het laatste druppeltje uit te lepelen.Deze bowl bevat veel verstopte superfoods en zorgt ervoor dat je lange tijd een verzadigd gevoel hebt, zit boordevol vezels, omega-3-vetzuren (brainfood), calcium (voor sterke botten, ideaal voor mensen zoals wij die geen melkproducten gebruiken), fosfor (nodig voor de vorming van collageen en dus een positieve bijdrage voor het behoud van een gezonde huid), eiwitten (perfecte vleesvervanger!) en nog veel meer!Op de één of andere manier associeer ik de smaak van deze “BOSVRUCHTENGENEUGTEN” met chocolade... misschien omdat het nét zo verslavend is? You tell me!!

Lees meer »

Powersmoothie

 Je houdt van een zoet ontbijt?  Je bent gehaast?  Maar wil toch graag gezond ontbijten?  Dan is deze powersmoothie helemaal voor jou!  De bananen en dadels kleden de gezonde noten en pitten heerlijk zoet aan en omdat je alles gewoon in de blender kan gooien staat dit ontbijtje in een handomdraai op tafel.

Lees meer »