Soep

Romige broccoli-witloofsoep (met kip)

Maartse buien... hagel, regen, wind... Het weer dat het einde van de winter en het begin van de lente aankondigt, maar warm krijg ik het er niet meteen van.Tijd dus voor een lekkere warme tas soep! Deze romige soep is ideaal als lunch, maar ook feestelijk als voorgerecht. Eenvoudig, snel klaar, heerlijk warm en hmmmmmmmm lekker!

Lees meer »

Kippensoep met groene asperge

In de winter vind ik het zalig om 's middags op te warmen met een grote tas soep.  Het enige probleem met de gemiddelde soep is dat je een uurtje later alweer honger hebt....  Door er voldoende groentjes en vooral stukjes kip in te stoppen zorg je ervoor dat je de dag goed en energiek door komt.  

Lees meer »

Winters wolkendeken (Pastinaak-kolseldersoep)

Heb jij dat ook, die koude rillingen wanneer de weerman nog maar het woordje sneeuw uitspreekt? Op die dagen heb ik ‘s middags geen zin in een salade of boterhammen of... Het enige waar ik dan naar verlang is een heerlijke warme pot soep die je maagje vult en je een warm gevoel geeft, al is het maar voor een half uurtje... Zo ook met dit winterse wolkendeken, waarbij pastinaak en knolselder, typische wintergroenten, verrassend samensmelten met koriander en platte peterselie, zodat er een heel nieuwe smaaksensatie ontstaat.

Lees meer »