Ovenschotel met venkel, vis, tomaatjes en kokosmelk

Gepubliceerd op 10 juni 2019 om 10:06

Vis met limoen en kokosmelk.... heerlijk.... en bovendien nog eens boordevol gezonde vetten.
Wist je trouwens dat venkel een positieve werking zou hebben op de ogen en ook de darmen vakkundig tot rust kan brengen?

Kortom, deze ovenschotel is niet alleen lekker: je doet er ook je lichaam een plezier mee!


Ingrediënten

2 personen

  • 400g koolvisfilet (of andere witte vis - zonder graten)
  • 1 venkelknol (zonder loof - van het loof kan je een lekkere pesto maken!)
  • 15 trostomaatjes
  • 400ml kokosmelk
  • Enkele takjes verse peterselie
  • Enkele takjes verse dille
  • 1 knoflookteentje
  • 2 limoenen

 

 

 

Voorbereiding

  1. Pers 1 limoen.

  2. Snipper de knoflook fijn.

  3. Verwarm de oven voor op 180°.

 

 

Bereiding

  1. Doe de kokosmelk (400ml), de paar takjes peterselie en dille (in grove stukken gesneden), het fijngesnipperde teentje knoflook, peper, zout en het sap van de limoen in een hoge pot en mix fijn.  

  2. Neem een vuurvaste schaal en leg er de koolvisfilet (400g) en gehalveerde trostomaatjes (15) in.

  3. Snijd de venkel in blokjes en voeg toe aan de vis en trostomaatjes.
     
  4. Overgiet met het kokosmelkmengsel.

  5. Snijd de tweede limoen in schijven en werk er de ovenschotel mee af.
  6. Dek af met een aluminiumfolie en plaats de schotel in de voorverwarmde oven.  Laat ongeveer 30 à 45 bakken.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.