Wie houdt er nu niet van bolognaisesaus? Net als elk kind zijn ook wij verzot op deze traditionele saus, echter, het wordt wat lastig maken wanneer je geen tomaten mag eten... Maar niet getreurd! Met deze versie zonder tomaten heb je een waardevol en vooral voedzaam alternatief!
Ingrediënten
Voor een grote kom saus (met twee eten wij hier 4x van)
- 1kg (kippen)gehakt
- 400 gram wortel
- 450 gram bloemkool
- 300 gram rode biet
- 200 ml water
- Italiaanse kruiden naar smaak: basilicum, look, rozemarijn, tijm, salie,...
- 1tl bouillonpoeder
- zwarte peper en zeezout, naar smaak
- 1/2 tl of naar smaak sriracha
- 3el edelgistvlokken
Bereiding
- Maak alle groenten schoon (400 gram wortel, 450 gram bloemkool, 300 gram rode biet) en snijd in grove stukken.
- Doe alle groenten in een ruime pot en voeg het water (200ml) toe. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot alle groenten gaar zijn.
- Bak terwijl ook het gehakt in de pan, tot het een mooi goudbruin korstje heeft.
- Voeg de kruiden, de peper en het zout naar smaak alsook de sriracha en het bouillonpoeder (1tl) toe aan de tomatensaus. Voeg op het laatste ook het gehakt en de edelgistvlokken toe en meng goed door. Laat vervolgens lichtjes afkoelen (met het deksel op de kom) zodat de smaken rustig kunnen vermengen.
- Mix desgewenst tot een fijne saus. Dit is volledig naar eigen smaak.
Let op, deze saus ziet er wat uit als bolognaisesaus, echter ze is veel zwaarder. Houd hier rekening mee bij het uitscheppen van de porties!
Reactie plaatsen
Reacties