Omelet met champignons, tofu en spinazie

Gepubliceerd op 12 januari 2020 om 18:06

Eén van de redenen waarom ik houd van de winter is omdat er een overvloed is aan champignons: you name it, I eat it! Ze zijn allemaal even heerlijk en zitten boordevol vitaminen (ook vitamine B12!) en mineralen én werken bovendien ook nog eens ontstekingswerend.
Het verwerken van champignons in een gerecht hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn: ze smaken even lekker in een simpel gerechtje als een omeletje als in een ingewikkelde schotel.


Ingrediënten

1 persoon

  • 150g champignons (bvb shimeji)
  • Kokosolie
  • 3 eieren
  • 2el edelgistvlokken
  • 2el kokosmelk
  • 50g tofu
  • 1el (gedroogde) koriander
  • 1el sojasaus
  • Enkele druppels sesamolie
  • Handje spinazie
  • Peper en zout

 

 

 

Voorbereiding

  1. Meng 1el sojasaus met enkele druppels sesamolie.  Voeg 1el koriander toe en meng goed door mekaar.

  2. Snijd 50g tofu in kleine blokjes en voeg toe aan het sausje.  Meng goed door mekaar zodat het sausje aan de tofu kleeft.  Zet daarna opzij.

 

 

Bereiding

  1. Verhit een pan met wat kokosolie.  Snijd de champignons indien nodig in kleinere stukjes en bak ze in de warme pan.

  2. Giet de champignons over op een bord en verhit opnieuw wat kokosolie.  Breek de 3 eieren in een kommetje en voeg 2el edelgistvlokken en 2el kokosmelk toe.  Kluts door mekaar tot een vrij homogeen mengsel.  

  3. Giet het eiermengsel in de warme pan en kruid af met peper en zout.  Voeg vervolgens onmiddellijk de spinazie toe en draai het vuur uit zodra je ziet dat de eieren gebakken zijn.  De spinazie zal door de warmte van de eieren vanzelf verder bakken.

  4. Voeg de champignons opnieuw toe aan de pan zodat ze opnieuw even mee warmen.

  5. Werk af met de blokjes gemarineerde tofu.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.