Zoet....

Rozencake

Een subtiel vleugje rozen in combinatie met een zachte cake... overheerlijk bij een tasje koffie of thee!

Lees meer »

Perencake met een twist

Wanneer de zon afscheid neemt van de zomer laat de perenboom stilaan zijn mooie vruchten los.  Een boompje van enkele jaren oud geeft al snel enkele emmers peren, die je onmogelijk allemaal kan verorberen. Tijd dus om er enkele te verwerken in een overheerlijke perencake!

Lees meer »

Pastel citroentaart

Elk jaar maken we een flesje limoncello.  Hiervoor hebben we uiteraard héél wat citroenschil nodig.  Om de citroenen niet verloren te laten gaan maakten we met het sap deze heerlijke verfrissende pastelkleurige citroentaart.

Lees meer »

Tiramisu

Tiramisu is één van de klassiekers die bovenop mijn verlanglijstje stond.  Geen gemakkelijke opdracht, omdat mascarpone toch wel een erg unieke smaak heeft.  Maar door het combineren van een romig product met een kaassmaak komen we wél tot een verrassend resultaat!

Lees meer »

Gateau/Biscuit

In mijn jeugdherinneringen staan feestdagen en verjaardagen gelijk aan ochtenden waarop het hele huis rook naar versgebakken biscuit en een ganse keuken vol met potjes en decoratie voor het omtoveren van de biscuit tot de mooiste gateaus.  

Lees meer »

Wafeltjes

Wanneer de wind giert en de regen van de ramen stroomt is er tijd om, net als vroeger, aan de slag te gaan met het wafelijzer. Tientallen recepten hebben we de afgelopen jaren geprobeerd, maar geen enkel werd goed bevonden: de wafels hadden een duivels eigen karakter en weigerden uit het wafelijzer te komen.... Maar na al de nederlagen zijn we gekomen tot een recept dat mooie - zoete maar niet té zoete- wafeltjes geeft. Eindelijk, de aanhouder wint (en krijgt een wafeltje als beloning).

Lees meer »

Knapperige bananentaart

Daar sta je dan in je keuken: je hebt beloofd om een taart te maken en je hebt geen cashewnoten in huis... Al wie graag van RAW taartjes geniet weet dat dit werkelijk een 😱 momentje is... Dan maar op zoek naar een alternatief om dat zoete tandje toch nog tevreden te stellen. Even kijken naar de voorraad: we hebben een ruime voorraad dadels en bananen - daar kunnen we absoluut mee aan de slag! En tadaaaaa! Het resultaat mag er zijn: een krokante bodem met een zacht hartje ❤️ Het werd geproefd en goedgekeurd door alle mondjes, groot en klein!

Lees meer »

Fruitige madeleines

Wie mij kende als kind weet dat ik een broertje dood had aan koken: wanneer ik de kans zag verschool ik mij achter mijn boeken om niet te moeten helpen bij het maken van de boerenkost die er ‘s avonds op tafel moest komen.Maar helemaal anders was het tijdens de vakantie of op woensdagnamiddag wanneer ik samen met mijn moeder wafels mocht bakken, of nog beter, een cake met geconfijt fruit... Heerlijk! En zo zalig die geur!  Voor iedereen die zich net als ik nog eens graag kinds wil voelen en kan genieten van een klein “zoetje” zijn er deze madeleines: eenvoudig en oooooo zo lekker!Moet je zeker eens proberen!

Lees meer »

Kruidenkoek

Deze koek/cake bevat -in tegenstelling tot wat zijn naam laat vermoeden- geen standaard "keukenkruiden", maar desondanks zal zijn kruidige smaak je vast verrassen!  Je ziet een marmercake maar proeft iets gans anders...  Try it!

Lees meer »

Farewell Cookies

Ooit komt de dag waarop je afscheid moet nemen van iets wat je nauw aan het hart ligt. Zo ook met de sluiting van onze favoriete koffiezaak. Daarom deze Farewell Cookies, die een ode zijn aan de mooie momenten daar, want ze zijn immers heerlijk bij een tasje thee, koffie of een Latte Macchiato. Ben je op zoek naar een origineel cadeautje? Doe ze dan in een mooie zelfgemaakte schaal of een zakje: wedden dat ze je de hemel in prijzen met deze zalige koekjes?! En... vergeet niet het recept te delen.

Lees meer »

Mergpijpjes

Elke week gingen mijn man en ik een koffietje drinken in hetzelfde zaakje.  En elke week opnieuw zagen we in de toog "mergpijpjes" liggen die er verschrikkelijk aanlokkelijk uitzagen...  Gezien de vulling van die dingen moest het voor ons bij kijken blijven en stelden we ons tevreden met een heerlijke croque.  Echter de goesting in de mergpijpjes wilde maar niet weg gaan.  Dan maar zelf de stoute schoenen aantrekken en experimenteren.  Akkoord,  mijn mergpijpjes zijn niet zo mooi als die van bij de bakker, maar ze zijn wel OVERHEERLIJK!  Het koffiezaakje heeft intussen de deuren gesloten maar het recept van mijn mergpijpjes hebben we er wel aan overgehouden.

Lees meer »