Pompoenpuree met pickles

Gepubliceerd op 18 oktober 2019 om 08:08

Aardappelen worden hier slechts zelden bereid: ze bevatten zeer veel suikers die onze gezondheid niet echt ten goede komen.  Daarenboven zijn ze voor sommige mensen ook nog eens lastig te verteren: ze behoren immers net zoals de paprika en tomaat tot de familie van de nachtschade.  Puree is wel lekker.... daarom deze variant op basis van pompoen.  Vanaf oktober is dit een makkelijk verkrijgbare en dus economische keuze waarop je volop mee kan gaan experimenteren.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 (hokkaido) pompoentje
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 takje salie
  • 2 laurierblaadjes
  • Scheutje romige kokosmelk
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak

 

Eventuele extra's:

  • Pickles naar smaak
  • Eventueel een vegan burger,

 

 

 

Stap 1

  1. Schil de zoete aardappel met de dunschiller en snijd in blokjes.  De blokjes hoeven niet heel klein te zijn (2x2cm is ok).

  2. Doe de blokjes in een grote kom water en breng aan de kook.

 

 

Stap 2

  1. Terwijl de zoete aardappel aan de kook gebracht wordt schil je de pompoen en snijd je hem in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de zoete aardappel.

  2. Voeg de pompoen toe aan het kokende water.
  3. Voeg na 5 minuten de laurier (2 blaadjes) en het takje salie toe.  Laat vervolgens nog eens 5 minuten doorkoken.
  4. Check of zowel aardappel als pompoen gaar zijn.  Zo ja, giet het geheel af (het kookvocht kan je opzij houden voor het maken van soep).
  5. Doe een scheutje romige kokosmelk in de warme kom en voeg de gekookte groenten toe.  Verwijder de salie en laurier en voeg peper, zout en nootmuskaat toe naar smaak.
  6. Plet het geheel tot er een moes ontstaat.

  7. De puree smaakt zoetig en is dus zeer lekker met het zurige van pickles.  Serveer eventueel met een vegan burger.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.