Rode kool met veenbessen

Zelf ben ik helemaal geen rode kool -fan, maar deze versie met veenbessen in plaats van appeltjes kon ik omwille van het sappige en de zurige ondertoon best wel smaken.  Wat mij betreft het eerste lekkere rode kool recept, maar oordeel voorzal zelf!

Lees meer »

Rozencake

Een subtiel vleugje rozen in combinatie met een zachte cake... overheerlijk bij een tasje koffie of thee!

Lees meer »

Perencake met een twist

Wanneer de zon afscheid neemt van de zomer laat de perenboom stilaan zijn mooie vruchten los.  Een boompje van enkele jaren oud geeft al snel enkele emmers peren, die je onmogelijk allemaal kan verorberen. Tijd dus om er enkele te verwerken in een overheerlijke perencake!

Lees meer »

Pastel citroentaart

Elk jaar maken we een flesje limoncello.  Hiervoor hebben we uiteraard héél wat citroenschil nodig.  Om de citroenen niet verloren te laten gaan maakten we met het sap deze heerlijke verfrissende pastelkleurige citroentaart.

Lees meer »

Smurf-je-gezond ontbijt

Dit ontbijt bevat alles wat je nodig hebt om de dag te beginnen, en ziet er ook nog eens leuk uit dankzij zijn blauwe kleur: zo helpt het maca poeder om je energielevel op pijl te houden (én het helpt de vrouwelijke hormoonhuishouding in balans te houden), baobab poeder zit boordevol vezels en is goed voor ons microbioom, en collageenpoeder is goed voor onze huid, pezen en botten.  Blauw spirulinapoeder bevat bovendien ook nog eens eiwitten, vitamines en ijzer, zodat het, samen met het butterfly pea flower poeder, een gezonde kleurstof is, die je ontbijtje opsmukt met zijn mooie blauwe kleur.  Voeg hier nog eens wat chiazaad aan toe en je krijgt een superkrachtig superfood ontbijt

Lees meer »

Kiwi chia ontbijt

Chiazaad is een echt superfood en zit boordevol omega 3-vetzuren, eiwitten, vezels, vitamine B (1, 2 en 3), calciium én ijzer. Kiwi's zijn op hun beurt rijk aan vezels en zitten boordevol vitaminen en mineralen.  Kortom, dit ontbijtje geeft je ongetwijfeld alle energie die je nodig hebt om je dag goed te starten!

Lees meer »

Tiramisu

Tiramisu is één van de klassiekers die bovenop mijn verlanglijstje stond.  Geen gemakkelijke opdracht, omdat mascarpone toch wel een erg unieke smaak heeft.  Maar door het combineren van een romig product met een kaassmaak komen we wél tot een verrassend resultaat!

Lees meer »

Gateau/Biscuit

In mijn jeugdherinneringen staan feestdagen en verjaardagen gelijk aan ochtenden waarop het hele huis rook naar versgebakken biscuit en een ganse keuken vol met potjes en decoratie voor het omtoveren van de biscuit tot de mooiste gateaus.  

Lees meer »

Balletjes met veenbessensaus

Iedereen kent wellicht de balletjes van een bekende Scandinavisch keten.  Maar wie lactose- of glutenintolerant is weet ook dat het géén goed idee is om ze te eten.  Voor alle liefhebbers publiceren we vandaag onze beste poging om er alsnog van te kunnen snoepen: al zeg ik het zelf, het is aardig gelukt!

Lees meer »

Bolognaisesaus met verborgen groentjes

Wie houdt er nu niet van bolognaisesaus?  Net als elk kind zijn ook wij verzot op deze traditionele saus, echter, het wordt wat lastig maken wanneer je geen tomaten mag eten...  Maar niet getreurd!  Met deze versie zonder tomaten heb je een waardevol en vooral voedzaam alternatief!

Lees meer »

Zomers avocado-ontbijt

Heb je weinig tijd voor een ontbijt maar vind je het wel belangrijk om gezond te eten?  Dan is dit zomerse avocado-ontbijtje een ideale start van jouw dag!

Lees meer »