Kippengehaktballetjes in een amandelsausje

Gepubliceerd op 23 juni 2019 om 17:17

Wie klaar is voor een nieuwe smaaksensatie moet absoluut deze kippengehaktballetjes in amandelsaus eens proberen: voedzame balletjes boordevol smaken in een smeuïge saus waarbij de amandelsmaak verbazend goed combineert met de smaak van de groene curry.
Een stevige curry om je duimen en vingers van af te likken!


Ingrediënten

Voor de balletjes (1/2 voor nu, 1/2 maken we klaar en vriezen we in voor een volgende bereiding):

  • 1kg kippengehakt
  • 1 bakje champignons
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje verse look
  • 1el gemberpoeder
  • 1el gedroogd citroengras
  • 1 ei
  • peper en zout naar smaak
  • (kokos)olie voor het bakken van de balletjes

 

Voor de saus:

  • 2 kleine uitjes of sjalotjes
  • (kokos)olie voor het bakken van de uitjes
  • 2el groene currypasta
  • 500ml romige kokosmelk
  • 3el bruine amandelpasta
  • 1el kombucha-azijn of appelazijn
  • 1el tamari

 

 

 

Bereiding

  1. Kuis en snijd de champignons (1 bakje) in blokjes.  Doe ze in een hoge pot samen met het kippengehakt (1kg).

  2. Maak de de lente-uitjes (2) en verse look (1 teentje) schoon en snijd in grove stukken.  Voeg toe aan de champignons en kip.

  3. Voeg het gemberpoeder (1el), het gedroogde citroengras (1el), het ei en peper en zout naar smaak toe.

  4. Mix alles fijn tot een smeuïg geheel.  Het is niet erg indien er hier en daar nog een grover stukje in zit.

  5. Rol balletjes (net iets kleiner dan een pingpongballetje).

  6. Verhit wat (kokos)olie in een grote wokpan en bak hierin de balletjes mooi bruin.  Zet het vuur vervolgens even uit.

  7. Haal alle balletjes uit de pan en zet de helft opzij.  Deze laat je afkoelen en vries je in voor een volgende bereiding: zo tover je de volgende keer in een mum van tijd weer een heerlijke maaltijd op tafel.

  8. Kuis en snipper de kleine uitjes (2) of sjalotjes fijn. 

  9. Verwarm de wokpan opnieuw met wat (kokos)olie en fruit hierin de uitjes.  

  10. Eenmaal de uitjes glazig worden voeg je de groene currypasta (2el) toe en verwarm je deze even mee.  Let op, zeker niet bruin laten worden!

  11. Voeg de romige kokosmelk (500ml) toe en roer goed door.

  12. Voeg onmiddellijk ook de bruine amandelpasta (3el) toe en roer weer goed door.

  13. Voeg de Kombucha-azijn of appelazijn (1el) en de tamari (1el) toe.  

  14. Roer nog eens goed door voeg de balletjes toe.

  15. Laat goed doorwarmen (hoeft niet te koken) en dien op.

  16. Serveer bvb met rijst, bloemkoolrijst of king soba.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.