Groene groentencurry met kip en rijst

Gepubliceerd op 23 augustus 2019 om 16:30

Ik kook erg graag (nee toch?!), maar wanneer ik ‘s avonds thuis kom na een lange werkdag zakt de moed ook mij soms wel eens in de schoenen.
Je trekt de koelkast open en vindt enkel de goede voornemens van het afgelopen weekend: volop verse groenten en fruit maar niets wat staat te springen om opgewarmd en opgesmuld te worden... ...En toen ontmoette ik in mijn groentenlade mijnheer courgette en mevrouw aubergine! Weinig kuiswerk, op een wip in blokjes gesneden en hup die pan in! In combinatie met wat kippenbillenfilets in blokjes (of een vegan variant) en wat groene currypasta heb je in een wip een heerlijke maaltijd op tafel getoverd. Wedden dat je het zelfs je bezoek durft voorschotelen?


Ingrediënten

2 personen

 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 2el groene currypasta (of naar smaak, afhankelijk van de sterkte van de pasta)
 • 250g kippenbillenfilets
 • 200g rijst
 • 300ml kokosmelk

 

 

 

Voorbereiding
 1. Was en snijd de aubergine (1) en courgette (1) in blokjes.

 2. Snijd de kippenbillenfilets (250g) in blokjes.
 

Bereiding

 1. Kook de rijst (200g).  Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Doe de groene currypasta (2el of naar smaak) in een wokpan en verhit de pan.  Eenmaal je hoort/ziet dat de pasta warm krijgt voeg je de bokjes kippenbillenfilets toe.  Roer goed om en bak mooi bruin.  

 3. Eenmaal de kip goed begint de bakken voeg je de groentenblokjes toe.  Roer regelmatig goed om zodat ze niet verbranden.  Laat bakken tot alle groenten gaar zijn.

 4. Voeg de kokosmelk toe en draai het vuur uit.  Roer het geheel goed door zodat de currypasta zich goed vermengt met de kokosmelk.  Laat nog even staan zodat de smaken zich kunnen vermengen vooraleer je de groentencurry serveert met de rijst.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.