Hapjes/tapas

Tonijndip

De meeste aperitiefsessies zijn niet aan mij besteed: over het algemeen valt er weinig of niets te rapen wat voldoet aan de strenge eisen van mijn dieet, en als er al eens wat is dan dippen mensen steevast hun gluten-producten er toch weer in... Dus blijf ik er meestal verstandig ver van weg zodat tekst en uitleg (en frustraties) gespaard kunnen worden.Echter wanneer het mijn beurt is om te trakteren met spijs en drank, dan vind ik het zalig om uit te pakken met eigen gemaakte crackers en dipjes, in verschillende stijlen. Zalig, al die kleuren, geuren en smaken!  Deze keer aperitief ook ik mijn buikje vol! Jij ook?

Lees meer »

Humus

Één van de moeilijkste opdrachten bij glutenvrij/lactosevrij eten vind ik beleg: ik heb het niet met de salades uit de supermarkt (als die al zouden mogen) en nog veel minder met charcuterie. Maar wat eet je dan op je toast of cracottes wanneer je toch eens beslist dat iets anders klaarmaken niet meer in de agenda past?! Niets zo eenvoudig als een pot hummus, humus, hoummous of hoemoes! Door er kruiden naar smaak aan toe te voegen kan je eindeloos variëren: peterselie, dille, koriander,... wat je maar lekker vindt, het kan allemaal!Wist je trouwens dat deze puree van kikkererwten niet alleen een volwaardige vleesvervanger is, maar tevens ook een bron van tryptofaan, waardoor het tevens ook je stemming kan verbeteren en je mogelijk helpt om beter te slapen?! ...En dat allemaal met één potje humus!

Lees meer »