No waste wortelpuree

Gepubliceerd op 23 juli 2019 om 16:14

Wortelpuree... hoe basic kan het diner zijn, en hoe spannend wordt het wanneer je het loof van de wortelen voor één keer niet bij de kippen gooit maar pureert en toevoegt aan je puree? Die krijgt opeens een leuk groen tintje en je puree smaakt verfrissend anders.

Wortelloof wordt gezien als een vergeten groente en bevat veel vitaminen en mineralen. Geef die kippetjes dus maar liever wat anders te eten en verwerk het loof zelf in bijvoorbeeld deze heerlijke puree!


Ingrediënten

3 à 4 personen

  • 1 kilo bloemige aardappelen
  • 4 wortels met loof
  • 1 teentje look
  • 2el edelgistvlokken
  • 2el olijfolie
  • 250ml kokosmelk
  • Peper, zout en nootmuskaat naar smaak

 

Eventuele extra's:

  • Daslookburger

 

 

 

Bereiding

  1. Schil en was de aardappelen (1kg).  Doe ze in een ruime kom en zet ze onder water.  Breng aan de kook.

  2. Was de wortelen (4) met het loof.  Snijd het loof van de wortelen en snijd de wortelen in plakjes.  Voeg deze toe aan de aardappelen en laat mee koken.

  3. Snijd het loof vervolgens in grove stukken en doe in een aparte kom.  

  4. Pel het teentje look en snijd in grove stukken.  Voeg het teentje look toe aan het wortelloof.

  5. Voeg vervolgens ook de edelgistvlokken (2el), de olijfolie (2el) de kokosmelk (250ml) en het peper en zout toe.  Mix het geheel fijn.

  6. Giet de aardappelen met de wortelen af zodra ze gekookt zijn.  Voeg het loofmengsel toe aan de warme kom.  Hoeveel je hiervan nodig hebt hangt van het type aardappelen af.  Overschot kan je bewaren in de diepvriezer; indien je te weinig vocht hebt,  voeg dan een extra scheutje kokosmelk toe.

  7. Stamp fijn en proef: kruid verder af met peper, zout en eventueel muskaatnoot.

  8. Serveer met de gebakken daslookburger. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.