Snelle vol-au-vent

Gepubliceerd op 27 maart 2020 om 16:35

Wat ik heel erg gemist heb omdat ik geen tarwe of melkproducten mag eten is frietjes met vol-au-vent: wat kon dat toch smaken! 

Blij als een kind was ik toen ik per ongeluk ontdekte hoe je in een handomdraai een aangepaste vol-au-vent kan maken: in 20 minuten staat er een grote dampende pot op tafel om duimen en vingers van af te likken.


Ingrediënten

2 personen (en wat saus voor de diepvries extra)

  • 4 kippenboutfilets
  • 2 kippenchipolata's (let erop dat ze gluten/lactosevrij zijn indien nodig)
  • 300g champignons
  • 400ml kokosmelk (romige)
  • 1el groentenbouillonpoeder
  • Kippenkruiden
  • 1 à 2kl kuzu
  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

 

 

Voorbereiding

  1. Snijd de kippenboutfilets in blokjes van een cm.

  2. Snijd de champignons in fijne schijfjes.

  3. Verwijder het velletje van de kippenchipolata's en breek in kleine blokjes.  Indien je tijd hebt kan je er mooie balletjes van rollen, zo niet: even lekker in blokjesvorm!

 

 

Bereiding

  1. Bak de blokjes kip (van 4 kippenboutfilets) in een scheutje olijfolie.  Kruid stevig af met kippenkruiden (Tip: voeg een beetje Evlier specerijenzout toe voor nog meer smaak) en bak goudbruin.

  2. Voeg de schijfjes champignon (300g) toe en laat mee goudbruin bakken.

  3. Voeg aan het einde de balletjes (van 2 kippenchipolata's) toe en laat kort mee garen.  Omdat het vuur goed heet is en de champignons heel wat vocht afgeven garen ze zeer snel mee.

  4. Voeg 1el groentenbouillonpoeder (of naar smaak) toe en roer om.  

  5. Voeg de kokosmelk (400ml) toe en roer opnieuw goed om.  Zet het vuur af op dit punt af.

  6. Los 1 à 2tl kuzu op in wat oude kokosmelk en voeg toe.  Goed omroeren, afkruiden met peper en zout en smullen maar!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.