De herfst is duidelijk in het land: regen, wind en... verkoudheden. Het ideale moment dus om onze voeding wat aan te passen aan de noden van dit seizoen: wat extra vitamine C en immuniteitsboosters zijn aan de orde zodat we de zakdoeken in de schuif kunnen laten liggen.
Op het winterse menu staat hier, naast een extra dosis vitamine D3 en Echinacea, ook een heerlijke smoothie! Wist je trouwens dat ananas, spinazie, kiwi en zélfs kombucha boordevol vitamine C zitten, de vitamine die de immuniteit van je lichaam stimuleert en zo o.a. verkoudheden helpt te voorkomen? Ook aan selderij worden antibacteriële eigenschappen toegeschreven. Deze combinatie streelt dus niet alleen je smaakpapillen, het vult bovendien ook je buikje met gezonde groentjes en fruit die je lichaam boosten!
Ingrediënten
3 grote glazen
- 1 banaan (koud of bevroren)
- 2 kiwi's (geschild)
- 100ml waterkefir
- 1 tak groene selder
- 100g verse spinazie
- 400g ananas
- Optioneel: 1el collegaanpoeder
Extra voor de afwerking:
- 1kl bijenpollen
Bereiding
- Maak de groenten schoon en snijd in grove stukken.
- Doe alle ingrediënten in de blender.
- Blend tot alles fijn gemixt is.
- Giet over in grote glazen en strooi voor de afwerking de bijenpollen over je smoothie.
Reactie plaatsen
Reacties
Dit ziet er erg lekker uit! Ik koop altijd mijn smoothie ingrediënten bij NaturaPlaza en ik ga dit recept zeker weten een kans geven. https://www.naturaplaza.be/superfoods/supersmoothie