Frozen mango smoothie bowl

Gepubliceerd op 18 augustus 2019 om 17:12

Een week zonder mango op het menu is een week niet geleefd! Zo lekker en zomers!! Maar zo moeilijk om lekkere rijpe mango te bemachtigen.... Sinds mijn man thuis kwam met een “mango by air” -overigens belachelijk duur- vind ik de meeste mango’s echt naar niets smaken. Dus voor mij is diepvriesmango een perfect alternatief om snel een lekker ontbijt op tafel te toveren.

Heerlijk fris-zoet en instant zomers is dit voedzame receptje met hennepzaadjes en chiazaad. Geniet ervan!


Ingrediënten

2 personen

  • 2 rijpe bananen (koud of bevroren)
  • 250g bevroren mango blokjes
  • 300ml kokosmelk
  • 2el chia zaadjes
  • 1el hennepzaad
  • 1el collageenpoeder (optioneel)

 

Extra voor de afwerking:

  • Besjes naar smaak
  • 1kl bijenpollen

 

 

Voorbereiding

  1. Plaats de banaan enkele uren vooraf in de koelkast

  2. Indien je verse mango gebruikt, vries de mango dan op voorhand in.  Je kan eventueel ook een doosje diepvriesmango gebruiken.

 

 

Bereiding

  1. Doe de bananen (2), mango (250g), kokosmelk (300ml), hennepzaad (1el), chipzaadjes (2el), en het collageenpoeder (1el) in de blender.

  2. Blend tot alles fijn gemixt is.

  3. Giet over in je lievelingskommetjes en strooi de besjes en bijenpollen over je smoothie bowl.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.