Kruidige pompoenwafeltjes

Gepubliceerd op 16 augustus 2019 om 17:28

Ook al lijkt dit eerder op een 4-uurtje, het zijn weldegelijk ontbijtwafeltjes.  Eigenlijk is het vooral een pompoen met een wafeljasje aan.... waarmee hij het ganse gezin probeert te verleiden om meer groentjes te eten.... :-)


Ingrediënten

  • 125g pompoen, geschild en in blokjes
  • 50g quinoameel
  • 50g boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 100ml plantaardige melk
  • 1tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 0,5tl kaneel
  • snufje gemberpoeder
  • snufje anijspoeder
  • snufje kardemompoeder
  • enkele draaien van de pepermolen
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 1el agavesiroop

 

Voor de afwerking:

  • 4 à 5el kokosyoghurt
  • 1 à 2el ahornsiroop
  • 1 tl bijenpollen

 

 

Stap 1

  1. Doe de pompoenblokjes (125g) in een kom en zet ze net onder water.  Kook ze gaar in ongeveer 10-15min.

  2. Giet af en laat uitdruppen.

 

 

Stap 2

  1. Mix de gekookte pompoenblokjes met de plantaardige melk (100g).

  2. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe (50g quinoameel, 50g boekweitmeel, 2 eieren, 1 tl wijnsteenbakpoeder, 1 tl vanille-extract, snufje kaneel, snufje gemberpoeder, snufje anijspoeder, snufje kardemompoeder, enkele draaien van de pepermolen, snufje nootmuskaat, snufje zout, 1 el agavesiroop) en mix tot een glad geheel.

  3. Laat het deeg enkele minuten rusten terwijl het wafelijzer warmt.

 

 

Stap 3

  1. Giet een beetje van het mengsel in een heet wafelijzer en laat bakken.
    Let op, de wafeltjes komen niet makkelijk los uit het ijzer.  Je kan het ijzer eventueel insmeren met plantaardige boter of kokosolie.

  2. Laat de wafeltjes wat afkoelen .

  3. Leg enkele wafeltjes in een kom en overgiet met de kokosyoghurt (4 à 5el) en de ahornsiroop (1 à 2el).

  4. Werk af met de bijenpollen (1tl).

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.