Bosvruchtengeneugten

Gepubliceerd op 7 juli 2019 om 17:04

I love it, I love it, I love it!!! Dit is absoluut één van mijn favoriete ontbijtrecepten. Niet verwonderlijk dus dat dit elke week op het menu staat en ik er ook elke week weer naar uit kijk om mijn kommetje (en eerlijk: ook de blender...) tot het laatste druppeltje uit te lepelen.

Deze bowl bevat veel verstopte superfoods en zorgt ervoor dat je lange tijd een verzadigd gevoel hebt, zit boordevol vezels, omega-3-vetzuren (brainfood), calcium (voor sterke botten, ideaal voor mensen zoals wij die geen melkproducten gebruiken), fosfor (nodig voor de vorming van collageen en dus een positieve bijdrage voor het behoud van een gezonde huid), eiwitten (perfecte vleesvervanger!) en nog veel meer!

Op de één of andere manier associeer ik de smaak van deze “BOSVRUCHTENGENEUGTEN” met chocolade... misschien omdat het nét zo verslavend is? You tell me!!


Ingrediënten

2 personen

  • 250g (diepvries)bosvruchten (aardbeien, bosbessen, bramen, rode bessen, frambozen)
  • 350ml kokosmelk
  • 1el amandelpasta
  • 2el bruine amandelen
  • 2el chiazaad
  • 2el hennepzaad
  • Optioneel: 1el collageenpoeder

Voor de afwerking:

  • 1tl bijenpollen
  • 1tl hennepzaad
  • 1tl zuurbessen

 

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten (250g bosvruchten, 350ml kokosmelk, 1el amandelpasta, 2el bruine amandelen, 2el chiazaad, 2el hennepzaad en eventueel 1el collageenpoeder) samen in de blender en mix gedurende enkele minuten.  Indien de mix te vast is en de blender moeite heeft, roer dan goed door met een lepel en voeg naar smaak wat koud water of extra kokosmelk toe.
  2. Giet over in twee kommetjes en werk af met de bijenpollen (1tl), hennepzaadjes (1tl) en de zuurbesjes (1tl).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.