Havermoutsmoothie

Gepubliceerd op 19 juli 2019 om 17:09

Ik voel de zomerzon alweer kriebelen, de warmte komt er weer aan. Tijd dus voor het inruilen van de wekelijkse havermoutpap voor een verfrissend zomers alternatief dat minstens even voedzaam is: een havermoutsmoothie!


De “zoet-zurige” combinatie van het zomerfruit, de havermout, hennepzaadjes en noten geeft je voldoende energie tot de middag zonder als een bom op je maag te gaan liggen.


Ingrediënten

2 personen

  • 300ml koud water
  • 1 Medjoul dadel
  • 4 volle el havermout
  • 3 volle el geroosterde amandelen
  • 2 volle el hennepzaadjes
  • 1 rijpe banaan
  • 2 rijpe perziken
  • 50g (diepvries)mango

Extra voor de afwerking:

  • enkele zuurbesjes
  • 1kl bijenpollen

 

 

    Voorbereiding
    1. Leg het fruit de avond voordien in de koelkast zodat het lekker fris is.
     

    Bereiding

    1. Mix alle ingrediënten in de blender: Medjoul dadel, havermout (4 volle el), geroosterde amandelen (3 volle el), hennepzaadjes (2 volle el), de rijpe banaan, de rijpe perziken (2), het koude water (3OOml) en de (diepvries)mango (50g). 

    2. Giet over in twee glazen en werk af met de zuurbesjes en wat bijenpollen.

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.