Ik voel de zomerzon alweer kriebelen, de warmte komt er weer aan. Tijd dus voor het inruilen van de wekelijkse havermoutpap voor een verfrissend zomers alternatief dat minstens even voedzaam is: een havermoutsmoothie!
De “zoet-zurige” combinatie van het zomerfruit, de havermout, hennepzaadjes en noten geeft je voldoende energie tot de middag zonder als een bom op je maag te gaan liggen.
Ingrediënten
2 personen
- 300ml koud water
- 1 Medjoul dadel
- 4 volle el havermout
- 3 volle el geroosterde amandelen
- 2 volle el hennepzaadjes
- 1 rijpe banaan
- 2 rijpe perziken
- 50g (diepvries)mango
Extra voor de afwerking:
- enkele zuurbesjes
- 1kl bijenpollen
Voorbereiding
- Leg het fruit de avond voordien in de koelkast zodat het lekker fris is.
Bereiding
- Mix alle ingrediënten in de blender: Medjoul dadel, havermout (4 volle el), geroosterde amandelen (3 volle el), hennepzaadjes (2 volle el), de rijpe banaan, de rijpe perziken (2), het koude water (3OOml) en de (diepvries)mango (50g).
- Giet over in twee glazen en werk af met de zuurbesjes en wat bijenpollen.
Reactie plaatsen
Reacties