Pastel citroentaart

Gepubliceerd op 29 mei 2022 om 11:17

Elk jaar maken we een flesje limoncello.  Hiervoor hebben we uiteraard héél wat citroenschil nodig.  Om de citroenen niet verloren te laten gaan maakten we met het sap deze heerlijke verfrissende pastelkleurige citroentaart.


Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 30ml vloeibare kokosolie
  • 100g amandelmeel
  • 85g cashewnoten (ongeweekt)
  • 90g dadels (in grove stukken)

 

Voor de vulling:

  • 120g cashewnoten (te weken)
  • 170g vloeibare kokosolie
  • Zeste van 1 citroen
  • Sap van 5 à 6 citroenen (naar smaak)
  • 80g honing
  • 2tl vlindererwtbloesem poeder

 

Voor de afwerking (optioneel):

  • Gedroogde klaproos
  • Gedroogde goudsbloem
  • Bijenpollen
  • Geraspte amandel

    Stap 1: voorbereiding

    1. Week de cashewnoten (120g) voor de vulling vooraf gedurende ongeveer 8u.
    2. Smelt net voor je begint (indien nodig - in de zomer is kokosolie vanzelf al vloeibaar door de hogere temperatuur) de kokosolie voor zowel bodem (30ml) als vulling (170g)

     

    Stap 2: bodem

    1. Plaats alle ingrediënten voor de bodem in een hoge pot en mix tot een plakkerige, kruimelige substantie.

    2. Plaats bakpapier op de bodem.  Indien je een springvorm gebruikt is het niet echt nodig de zijkant te bekleden met bakpapier (voorzichtig los maken volsaat).
    3. Stort de mix voor de bodem in de bakvorm en druk goed aan.  Je kan met je vingers een licht opstaande rand creëeren.
    4. Plaats in de koelkast.

     

    Stap 3: vulling

    1. Spoel de geweekte cashewnoten onder koud stromend water en laat uitlekken.

    2. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en mix tot een crème.
    3. Giet de vulling in de (spring)vorm en plaats in de koelkast voor minstens een paar uur, tot de vulling opgesteven is.

     

    Stap 4: afwerking

    1. Verwijder voorzichtig de springvorm.

    2. De taart is normaal hard genoeg om makkelijk van het bakpapier op een taartschotel of bord geschoven te worden.
    3. Werk af naar wens, of met boven vernoemde suggesties.
    4. Snijd in fijne schijfjes en serveer.

     

    Smakelijk!

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.