Een subtiel vleugje rozen in combinatie met een zachte cake... overheerlijk bij een tasje koffie of thee!
Ingrediënten
Voor de rozencake:
- 160g vloeibare plantaardige boter
- 240g fijne rietsuiker
- 4 eieren (L)
- 250g glutenvrije bloemmix
- 1tl bakpoeder
- 1el citroensap
- 3el rozenwater
Voor het glazuur:
- 100 gr poedersuiker
- 1 tl rozenwater
- 1 tl vanille extract
- 2 el kokosmelk
- 1tl dragonfruit poeder (optioneel)
- gedroogde rozenblaadjes (optioneel)
Voorbereiding
- Scheid de 4 eieren en klop de eiwitten stijf.
- Verwarm de oven voor op 175°C
Bereiding
- Doe de vloeibare plantaardige boter (160g) in een mengkom en voeg de fijne rietsuiker (240g) en de 4 eierdooiers toe. Klop tot een roomkleurige, lichte homogene massa (ik gebruikte hiervoor een keukenrobot).
- Voeg het rozenwater (3el) en het citroensap (1tl) al mengend toe.
- Zet de keukenrobot in de laagste stand of gebruik een lepel om de bloem (250g), het eiwit en het bakpoeder (1tl) onder het mengsel te spatelen.
- Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het deeg erin.
- Bak 55min in de oven op 175°C.
- Prik na 1u in het deeg om te kijken of de cake droog genoeg is. Zodra de cake goed gebakken is haal je hem uit de oven en uit de vorm, zodat hij kan afkoelen.
- Eenmaal gekoeld is het tijd om de glazuur te maken. Meng hiervoor alle ingrediënten behalve de rozenblaadjes door mekaar in een kommetje (100 gr poedersuiker; 1 tl rozenwater; 1 tl vanille extract; 2 el kokosmelk; 1tl dragonfruit poeder).
- Overgiet de cake met het mengsel en bestrooi met de rozenblaadjes.
Reactie plaatsen
Reacties