Kruidenkoek

Gepubliceerd op 10 juli 2019 om 17:24

Deze koek/cake bevat -in tegenstelling tot wat zijn naam laat vermoeden- geen standaard "keukenkruiden", maar desondanks zal zijn kruidige smaak je vast verrassen!  Je ziet een marmercake maar proeft iets gans anders...  Try it!


Ingrediënten

1 kruidenkoek/cake

 

 

 

  Voorbereiding

  1. Scheid de 4 eieren en klop de eiwitten stijf.

  2. Pers 1/2 citroen.

  3. Verwarm de oven voor op 175°C

   

   

   

  Bereiding

  1. Doe de vloeibare plantaardige boter (160g) in een mengkom en voeg de fijne rietsuiker (250g) en de 4 eierdooiers toe.  Klop tot een roomkleurige, lichte homogene massa (ik gebruikte hiervoor een keukenrobot).

  2. Zet de keukenrobot in de laagste stand of gebruik een lepel om de bloem (250g) en het eiwit onder het mengsel te spatelen.

  3. Voeg het citroensap (1/2 citroen) toe aan het deeg en meng nog eens goed door.

  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet er 4/5 van het deeg in.  Let op, glutenvrij deeg is niet zo handelbaar als gewoon deeg.  Het zal mogelijk plakkerig aanvoelen; dit is normaal.

  5. Voeg bij de resterende 1/5 deeg twee eetlepels carobepoeder en prak met een vork goed door mekaar.  Strijk het nu bruin geworden deeg over de rest van het deeg en duw het met een vork lichtjes in het lichtgekleurde deeg.  Hoe dieper je duwt, hoe dieper de bruine vorm in je koek te zien zal zijn.

  6. Bak gedurende ongeveer een uur in de oven op 175°C.

  7. Prik na 1u in het deeg om te kijken of de koek droog genoeg is.  Zodra de koek goed gebakken is haal je hem uit de oven en uit de vorm, zodat hij kan afkoelen.

   

   

   

   

  Reactie plaatsen

  Reacties

  Er zijn geen reacties geplaatst.