Tiramisu

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 09:33

Tiramisu is één van de klassiekers die bovenop mijn verlanglijstje stond.  Geen gemakkelijke opdracht, omdat mascarpone toch wel een erg unieke smaak heeft.  Maar door het combineren van een romig product met een kaassmaak komen we wél tot een verrassend resultaat!


Ingrediënten

Voor 6 glaasjes 

  • 2 blikjes kokosroom (ik gebruikte Coconut Milk van Terra Sana) - vooraf gekoeld
  • 1 pakje Violife Creamy Original Flavor
  • 1 pakje lange vingers (Schar Savoiardi)
  • 70g rietsuiker
  • 4 kleine eitjes (of 3 M)
  • 2 el Whole Earth Wake Up coffee altneraive (of 2 kopjes koffie)
  • 2 kopjes heet water (niet nodig indien je de koffie kiest)
  • 6el Amaretto (of naar smaak)
  • Puur cacaopoeder

 

 

    Stap 1

    1. Schep het dikke deel van de kokosmelk (2 blikken) over in een ruime kom.
    2. Voeg het volledige pakje Violife Creamy Original Flavor toe.
    3. Voeg 2el Amaretto toe.
    4. Mix tot een gladde massa.   

     

    Stap 2

    1. Splits de eieren (3 à 4, afhankelijk van de grootte).

    2. Klop het eiwit stijf.

    3. Voeg de de suiker (70g) toe aan het eigeel en klop op tot een schuimig geheel.

    4. Voeg de "kokoskaas" uit stap 1 toe en meng goed (indien je de keukenrobot gebruikt kies je voor een lage stand).

    5. Voeg nu ook het eiwit en de amaretto (2el) toe en roer verder goed door (op een lage stand).

     

    Stap 3

    1.  

      Doe de Whole Earth Wake Up coffee alternative (2el) in een diep bord en voeg de (2) kopjes water toe.  Voeg de laatset (2el) Amaretto toe en roer goed door.

     

    Stap 4

    1. We gaan nu de glaasjes vullen in verschillende lagen:

      1. Laag 1: een dun laagje van het mengsel uit stap 2.

      2. Laag 2: splits een lange vinger in 3 en dop hem in het mengsel uit stap 3.
        Doe dit slechts kort want je zal merken dat de lange vinger de vloeistof snel absorbeert en kapot valt.  Leg het stukje lange vinger bovenop laag 1.

      3. Bestrooi met een dun laagje cacaopoeder.
      4. Laag 3: dek af met een dun laagje van het mengsel uit stap 2.

      5. Laag 4: idem laag 2.

      6. Bestrooi opnieuw me een dun laagje cacaopoeder.
      7. Laag 5: idem laag 3.

      8. Ga verder tot de glaasjes vol zijn.  De bovenste laag moet het mengsel uit stap 2 zijn, bestrooid met cacaopoeder.

    2. Zet de glaasjes in de koelkast en laat enkele uren afkoelen alvorens te serveren.

     

     

    Smakelijk!

     

    Reactie plaatsen

    Reacties

    Er zijn geen reacties geplaatst.