Zadenbrood

Gepubliceerd op 3 mei 2025 om 12:19

Brood maken kost vaak erg veel tijd en bevat ook niet noodzakelijk alle nodige voedingsstoffen. 

Dit zadenbrood is klaar in een handomdraai, bevat geen bloem en zit boordevol pitten en zaden, kortom een makkelijke oplossing én stevige voedingsbron om de dag mee door te komen.


Ingrediënten

Voor één brood

  • 200 g havermout
  • 80 g zonnebloempitten
  • 30 g gebroken lijnzaad
  • 2el psyllium
  • 30g zwarte sesamzaadjes
  • 50 g pompoenpitten
  • 30 g chiazaad
  • 15 g edelgistvlokken, optioneel
  • 400 ml water
  • 0.5 tl zout

 

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten (200 g havermout, 80 g zonnebloempitten, 30 g gebroken lijnzaad, 2el psyllium, 30g zwarte sesamzaadjes, 50 g pompoenpitten, 30 g chiazaad, 15 g edelgistvlokken, 400 ml water, 0.5 tl zout) in een kom en meng door mekaar.

  2. Laat een half uurtje staan zodat het vocht opgenomen wordt.

  3. Giet in een bakvorm en geef de massa de vorm van een broodje.

  4. Bak 60min op 175°C.

  5. Haal uit de bakplaat en laat afkoelen op een rooster.  Zorg ervoor dat het broodje goed afgekoeld is vooraleer je het aansnijdt.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.