Venkelloofpesto

Gepubliceerd op 1 augustus 2019 om 16:25

Het werd tijd voor een zomerkapsel, tenminste, voor de venkel. Met een “haar-”dos waar menig vrouw jaloers op mag zijn werd het tijd voor wat creativiteit.
Soep? Te warm.  Decoratie? Net te weelderig.., Pesto? Yes! Een heerlijke smeuïge pesto met een tikkeltje basilicum en een cheesy smaakje dankzij de cashewnoten en edelgistvlokken.

Vandaag verwerkt in een wokje, volgende keer misschien bij de pasta en dan nog eens bij de puree?  Kortom voldoende voorraad voor een heel leger of meerdere heerlijke snelle receptjes!


 

Ingrediënten

Voor 3 porties (voor 2 à 3 personen)

 • Loof van twee venkels
 • 10-tal takjes basilicum (blaadjes + takjes)
 • 2 handjes vol cashewnoten
 • 5el edelgistvlokken
 • 2 teentjes look
 • 200 à 300ml olijfolie

 

 

Voorbereiding

 1. Was de beide venkels met het loof en laat goed uitlekken.

 2. Snijd het loof van de venkel en hak in grote stukken.

 3. Pel de teentjes (2) look en snijd in grove stukken.

 

 

Bereiding

 1. Doe de gewassen venkel, basilicum (10-tal takjes), de look, cashewnoten (2 handjes vol), edelgistvlokken (5el), peper, zout en de olijfolie (200ml) in een hoge pot en mix fijn tot een pesto.  Indien de pesto niet smeuïg genoeg wordt, voeg dan langzaam wat olijfolie toe tot de gewenste consistentie bereikt is.

 2. Verdeel over een drietal porties en vries de niet gebruikte porties in voor een volgende keer.  Zo tover je in een handomdraai een heerlijke pasta, wok of puree (ja, ook in puree erg lekker!) op tafel.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.