Een haat-liefde verhouding heb ik met rucola: elke keer wanneer het koud op mijn bord kom denk ik erover om het niet op te eten. Wat is het toch bitter en sterk van smaak!
Maar warm of verwerkt in een pesto ben ik verzot op de smaak van rucola. In combinatie met basilicum, pijnboompitten, look en edelgistvlokken tover je zo een overheerlijke vegan pesto op tafel.
Heerlijk met pasta, pizza, wraps,... you name it!
Ingrediënten
Voor 4 à 6 personen
- 1 bussel rucola
- 1 bussel basilicum
- 2el pijnboompitten
- 5el edelgistvlokken
- 2 teentjes look
- 200ml olijfolie
Voorbereiding
- Was de busseltjes rucola en basilicum.
- Pel de teentjes (2) look en snijd in grove stukken.
Bereiding
- Doe de gewassen rucola, basilicum, de look, pijnboompitten (2el), edelgistvlokken (5el) en de olijfolie (200ml) in een hoge pot en mix fijn tot een pesto.
- Voeg enkele eetlepels van deze pesto toe aan je pasta en roer goed, of gebruik hem als smaakmaker op een toastje of als pizzabeleg: succes verzekerd!
Reactie plaatsen
Reacties