Pestowok

Gepubliceerd op 15 mei 2019 om 16:20

 De venkelloofpesto maakt dit gerechtje net ietsje anders dan de standaard pesto en is een leuke afwisseling.   Geen venkelloofpesto in huis?  Geen probleem, kies dan voor een standaard pesto.


Ingrediënten

2 personen

  • 3el venkelloofpesto
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 250g spinazie
  • 1el groentenbouillonpoeder
  • 300ml Kokosmelk
  • 1 grote kipfilet
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • 250g glutenvrije fusilli pasta

 

 

 

Voorbereiding

  1. Maak indien nodig eerst de  venkelloofpesto volgens dit recept.

  2. Was de groenten (venkel en courgette) en snijd in stukken.  

  3. Was ook de spinazie grondig.

  4. Snijd de kipfilet in reepjes.

 

 

Bereiding

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar (kijk voor de kooktijd op de verpakking).

  2. Doe een scheutje olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet goudbruin.

  3. Voeg vervolgens de venkel toe en laat flink mee stoven (roer wel regelmatig om, om aanbakken te voorkomen.  Indien nodig kan je een scheutje water toevoegen).

  4. Eenmaal de venkel begint gaar te worden voeg je de courgette toe.  Roer opnieuw regelmatig om.

  5. Voeg vervolgens ook de spinazie (250g) en de venkelloofpesto (3el) toe.  Roer goed om.

  6. Daarna voeg je de kokosmelk (300ml), het groentenbouillonpoeder (1el) alsook peper en zout naar smaak toe.  Laat heel kort pruttelen en draai het vuur uit.

  7. Zodra de pasta beetgaar is draai je het vuur uit en giet je de pasta af.

  8. Verdeel de pasta over twee borden en overgiet met de wokbereiding.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.