Zadencrackers

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 18:11

Ook tijdens de week vind ik het belangrijk om gezond te eten en niet te overdrijven met koolhydraten en suikers.


Deze cracker zijn voor mij dan ook een ideaal alternatief voor de commerciële crackers: ze zijn voedzaam, bevatten superfoods als lijnzaad en chiazaad en zijn o.a. rijk aan omega-3-vetzuren. Bovendien zijn zo klaar in een handomdraai en kan je er zelf je favoriete kruiden en smaakjes aan toevoegen.


Ingrediënten

Voorraadje

  • 100g lijnzaad
  • 15g chiazaad
  • 15g sesamzaad (wit)
  • 35g pompoenpitten
  • 35g zonnebloempitten
  • 100g amandelmeel
  • 1tl zeepeterselie (optioneel)
  • Snuifje zout
  • water

 

 

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten (100g lijnzaad, 15g chiazaad, 15g sesamzaad, 35g pompoenpitten, 35g zonnebloempitten, 100g amandelmeel, 1tl zeepeterselie (optioneel), snuifje zout), met uitzondering van het water,  in een grote kom en meng het geheel goed door mekaar.

  2. Voeg een klein beetje water toe en roer weer goed door mekaar.  Blijf langzaam water toevoegen tot je een dikke brij krijgt die mooi aan mekaar plakt.  Let hierbij op dat je het mengsel niet te vloeibaar maakt.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C.

  4. Laat het geheel minstens 10min staat vooraleer je de brei uitsmeert over een bakplaat bekleed met bakpapier.  Probeer de laag zo dun mogelijk te maken zodat je lekker knapperige crackers krijgt.

  5. Indien je graag mooie gelijkmatige crackers hebt maak je voor het bakken inkepingen in de brei, op de gewenste grootte.  Dit zal het breken later vergemakkelijken.  Dit is optioneel, je kan ook gewoon kiezen voor mooie onregelmatige crackers.

  6. Plaats in de oven en bak 20min op 180°C.

  7. Laat afkoelen vooraleer je ze in stukjes breekt.

  8. In een blikken doos blijven de crackers lekker knapperig en kan je ze makkelijk een weekje bewaren.  Ideaal om mee te nemen als lunch!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.