Romige broccoli-witloofsoep (met kip)

Gepubliceerd op 14 maart 2019 om 18:01

Maartse buien... hagel, regen, wind... Het weer dat het einde van de winter en het begin van de lente aankondigt, maar warm krijg ik het er niet meteen van.

Tijd dus voor een lekkere warme tas soep! Deze romige soep is ideaal als lunch, maar ook feestelijk als voorgerecht. Eenvoudig, snel klaar, heerlijk warm en hmmmmmmmm lekker!


Ingrediënten

2 liter soep

  • 2 kleine sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 broccoli
  • 2 topjes witloof
  • 1el groentenbouillonpoeder
  • 200ml romige kokosmelk
  • Optioneel: 1 enkele kippenfilet

 

 

 

Voorbereiding

  1. Maak de sjalotten (2) en het teentje look schoon en snijd fijn.

  2. Was de broccoli en verdeel in roosjes.  Desgewenst kan je ook de stam mee verwerken in de soep.  Schil hem daarvoor (je zal merken dat het buitenste gedeelte hard is en het binnenste gedeelte zacht) en snijd het zachte gedeelte in kleine blokjes.

  3. Was het witloof (2 stronkjes) en snijd fijn.

  4. Indien je kip wenst toe te voegen: snijd de kippenfilet in blokjes.

 

 

 

Bereiding

  1. Stoof de kippenfilet en de sjalotten (2) lichtjes aan in wat olijfolie.

  2. Eenmaal de sjalotten (en de kippenfilet) licht aangestoofd zijn voeg je de look toe.

  3. Laat enkele seconden mee stoven en voeg de broccoli en het witloof toe.

  4. Zet ruim onder water en voeg het bouillonpoeder (1el, naar smaak) toe.

  5. Breng aan de kook en laat doorkoken tot de broccoli gaar is.

  6. Draai het vuur uit en laat heel lichtjes afkoelen.

  7. Doe een flinke scheut kokosmelk (200ml) bij de soep en kruid af met peper.
     

Indien je een soepkoker gebruikt zoals ik, dan laat je alles aan het toestel over en geniet je al na 20min van een lekker warme tas soep.  De kokosmelk voeg je in dit geval pas na de kooktijd toe.  Even roeren en klaar!

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.