Ontbijttaart met appel, peer en havermout

Gepubliceerd op 22 maart 2019 om 17:23

Heb je nog wat appelen of peren over?  Dan kan je deze perfect verwerken in dit ontbijttaartje.  Door ze te combineren met havermout is dit een goed alternatief voor granola of havermoutpap.


Ingrediënten

1 taartje

  • 50g havermout
  • 1 ei
  • 2el kokosroom
  • mespuntje wijnsteen bakpoeder
  • 1el honing
  • 2tl cacao
  • 1 peer
  • 1 appeltje
  • 1el kokosbloesemsuiker

 

Extra voor de afwerking:

  • 2el gehakte nootjes naar wens (bvb pistachenootjes)
 

 

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C

  2. Bekleed een kleine bakvorm in met bakpapier

 

 

Bereiding

  1. Klop het ei samen met de kokosroom (2el) los.

  2. Voeg de havermout (50g), het cacaopoeder (2tl) en de honing (1el) toe.

  3. Verdeel het mengsel over de bakvorm.

  4. Snijd de peer en appel in dunne schijfjes of in blokjes en verdeel ze over het mengsel. 

  5. Strooi wat kokosbloesemsuiker (1el) over de appel en peer  zodat ze straks karameliseren in de oven.

  6. Werk eventueel af met de nootjes (2el).

  7. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.