Vegan eiersla

Gepubliceerd op 20 mei 2020 om 21:35

Ik had echt geen idee.... dat je eiersla kon maken zonder eieren.  Akkoord, dan valt dit misschien niet meer eiersla te noemen, maar hoe dan wel....?  Want het is wel het enige waar de smaak en het uitzicht je aan doen denken.  Deze variant op basis van tofu is zeer rijk aan plantaardige proteïnen, ijzer, kalium en magnesium, dus naast lekker is het ook nog eens een gezond alternatief.  


Ingrediënten

1 kom 

  • 250g tofu
  • Een flinke snuif kala namak zout
  • Peper naar smaak
  • 1kl (gedroogde) bieslook
  • 2el vegan mayonaise
  • 1el graanmosterd
  • 1/2 tl currypoeder
  • 1/2 tl curcumapoeder

 

 

Voorbereiding

  1. Laat de tofu (250g) uitlekken.

 

 

Bereiding

  1. Verbrokkel met je handen de tofu tot kleine brokjes.  Het hoeft niet allemaal heel fijn te zijn, het belangrijkste is dat de grote brokken er wat uit zijn.

  2. Voeg alle overige ingrediënten toe (Een flinke snuif kala namak zout, peper naar smaak, 1kl (gedroogde) bieslook, 2el vegan mayonaise, 1el graanmosterd, 1/2 tl currypoeder, 1/2 tl curcumapoeder) en meng goed door mekaar.

  3. Heerlijk op verse crackers!

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.