Spaghetti courgetti

Gepubliceerd op 16 november 2018 om 18:23

Dit is een gezonde variant op de klassieke spaghetti, die minstens even lekker smaakt.  Voor wie zin heeft in veel groentjes, de glutenvrije spaghettisliertjes wat beu is en een lekker alternatief zoekt is dit hét perfecte recept!


Ingrediënten

2 personen (en wat saus voor de diepvries extra)

  • 1 el olie (of andere vetstof naar keuze)
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 wortelen
  • 500g gemengd gehakt
    (kan ook met kippengehakt of vegetarish alternatief)
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el tijm
  • 1 el rozemarijn
  • 1 el basilicum
  • 1 tl salie
  • 1/2 tl kurkuma
  • peper en zout naar smaak
  • 2 courgetten

 

Optioneel:

  • bakje champignons
  • 1/2 groentenbouillonblokje (of 1 tl groentenbouillon poeder)
  • vegan kaas voor de afwerking

 

 

 

Voorbereiding

  1. Pel de ui en snijd fijn

  2. Pel de look en pers of snijd fijn

  3. Was en snijd de puntpaprika en wortelen in fijne blokjes

  4. Maak spaghettislierten van de courgetten met de spiraalsnijder

  5. Verwarm de oven voor op 180°C

 

 

Bereiding

  1. Stoof de ui glazig in de olie.

  2. Voeg de look toe, alsook de verschillende kruiden (tijm, rozemarijn, basilicum, salie, kurkuma).

  3. Voeg de wortelen en puntpaprika toe.

  4. Optioneel: voeg de champignons toe.

  5. Laat alle groenten zachtjes stoven en bak terwijl het gehakt rul.

  6. Doe het gehakt bij de groenten en voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe.  Voeg wat extra water bij indien nodig, om er een saus van te maken.  Ik voeg gemiddeld 2 potjes (lege potjes van tomatenpuree) water extra toe.

  7. Optioneel: voeg het groentenbouillonblokje of het poeder toe.

  8. Laat het geheel sudderen tot alle groenten gaar zijn.  Voeg op het einde peper en zout toe.
    Terwijl de saus suddert doe je de courgetten in een grote ovenkom.  Voeg wat olijfolie toe en hussel door mekaar.  Dek af met aluminiumfolie.  Plaats de kom gedurende 15min in de oven (180°C).

  9. Schep de courgettenslierten nog eens goed door mekaar vooraleer je ze op je bord legt en overgiet met enkele lepens van je saus.

  10. Werk desgewenst af met geraspte vegan kaas.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.