Cheesy zadencrackers

Gepubliceerd op 12 september 2019 om 17:37

Crackers zijn een perfect alternatief voor brood en je kan er eindeloos mee variëren.  Deze versie smaakt dankzij de edelgistvlokken lichtjes kaas-achtig.  Indien je houdt van een fellere kaassmaak, dan kan je best de hoeveelheid edelgistvlokken verhogen.  Edelgist bevat vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur, wat o.a. de weerstand stimuleert.  Je kan je dus helemaal laten gaan :-)


Ingrediënten

1 grote pot

  • 140g lijnzaad
  • 20g hennepzaad
  • 20g sesamzaad (wit)
  • 20g chiazaad
  • 50g zonnebloempitten
  • 50g pompoenpitten
  • 1el edelgistvlokken
  • snuifje zout
  • Water

 

 

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C

 

 

Bereiding 

  1. Meng alle droge ingrediënten, met uitzondering van de edelgistvlokken, in een grote kom door mekaar: 
    • 140g lijnzaad
    • 20g hennepzaad
    • 20g sesamzaad (wit)
    • 20g chiazaad
    • 50g zonnebloempitten
    • 50g pompoenpitten

  2. Mix 50g van deze mengeling tot meel.

  3. Meng het meel opnieuw met de rest van de droge ingrediënten en voeg de edelgistvlokken (1el) en het zout (snuifje) toe.

  4. Voeg een beetje water toe tot de mengeling vochtig genoeg is en een soort deeg begint te vormen.  Let hierbij op dat je niet te veel water ineens gebruikt.

  5. Giet het deeg over op een bakpapier en bedek met een tweede papier.  Zo kan je het tussen de twee bakpapierlagen persen en open wrijven/rollen tot een dunne laag (hoe dunner hoe beter/harder gebakken het resultaat zal zijn).

  6. Plaats in de voorverwarmde oven op 150°C gedurende 30min.

  7. Laat afkoelen en doe in een leuke pot.  Deze crackers kan je makkelijk enkele dagen bewaren.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.